datesnew 2024 2

ΤΡΙΤΗ 23/4

ΕΝΑΡΞΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
10:00-10:30

Η ξένη γλώσσα ως μέσο ενδυνάμωσης των μαθητών με προβλήματα όρασης για την ανάδειξη της εθελοντικής προσφοράς
Η Παναγιώτα Κωνσταντίνου θα μας παρουσιάσει πώς τα καθημερινά μαθήματα γερμανικών αποτέλεσαν την αφορμή για να γνωριστούν καλύτερα οι μαθητές, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, τους φόβους τους αλλά και τις διαρκείς δυσκολίες της καθημερινότητάς τους εξαιτίας της ελλιπούς πρόσβασης σε πολλούς τομείς. Θα μας μιλήσει για τη δημιουργία  του άτυπου δικτύου εθελοντών που δημιουργήθηκε σταδιακά, και θα εξηγήσει πώς αυτό λειτούργησε ενδυναμωτικά για περαιτέρω δράση και ενεργό εμπλοκή σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης, προκαλώντας συναισθήματα αλληλεγγύης και διάθεση επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών.

- Ειρήνη Νάκα
- Παναγιώτα Κωνσταντίνου

10:30-11:00

Παρουσίαση της ΚΟΙΝΣΕΠ Επανεκκίνησις και τον εθελοντικών προγραμμάτων που προσφέρει
Σύντομη παρουσίαση της δράσης και των αποτελεσμάτων της καθώς το πώς μπορεί να γίνει κάποιος εθελοντής, τι γνώσεις πρέπει να έχει για να ξεκινήσει και τι θα αποκομίσει μετά από την ολοκλήρωση μιας περιόδου πρακτικής άσκησης.

Γιώργος Μακρίδης, Service Manager
11:00-11:30

Ατομική και οικογενειακή προετοιμασία για έκτακτες ανάγκες
Εισαγωγική παρουσίαση με θέμα τις ενέργειες που μπορεί να κάνει ένα άτομο ή μια οικογένεια για να μπορέσει να διαχειριστεί ένα έκτακτο συμβάν ή μια καταστροφή: σύνταξη οικογενειακού πλάνου εκτάκτου ανάγκης, δημιουργία σακιδίου εκτάκτου ανάγκης, επιλογή σημείων συνάντησης και δρομολογίων διαφυγής.

Αντώνιος Τσάκωνας, πρόεδρος του ΔΣ της Ανθρωπιστικής Δράσης, ηλεκτρονικός μηχανικός
- Άδα Καραβασίλη, διασώστρια - πλήρωμα ασθενοφόρου

11:30-12:00

Πρωτογενής εκτίμηση τραυματία
Εισαγωγική παρουσίαση στην αρχική εκτίμηση και εξέταση ενός τραυματία, η οποία εκτελείται άμεσα και στόχο της έχει να αναγνωρίσει τις επικίνδυνες κακώσεις που απειλούν τη ζωή και την ακεραιότητά του. Τηρώντας τη σειρά των ελέγχων που την απαρτίζουν, διασφαλίζεται πως πρώτα αντιμετωπίζονται οι κακώσεις/τραυματισμοί που απειλούν άμεσα τη ζωή του τραυματία και αντιμετωπίζονται το συντομότερο δυνατό ώστε να μειώσουν τη θνητότητα ή τις πιθανότητες για αναπηρία.

Γεώργιος Ψαρομμάτης, φυσικοθεραπευτής

12:00-13:00

Ταινίες για τους μικρούς μας φίλους

«Βραχιόλι φιλίας»
Alice is a 12-year old girl looking for her lost father. A friendship bracelet will help her find him. The bracelet eventually will unite her parents with the bond of solidarity.

«Homemade cookies»
A little girl tries to live her daily life with quarantine as her companion. Her innocence shields her family from Covid-19.

«Axinos»
A little girl tries her best to protect her beloved sand sea turtles from the busy summer beach.

«No offense»
Να έχεις αυτοπεποίθηση. Μη φοβάσαι να υπερασπιστείς τα πιστεύω σου και να μιλήσεις στους γονείς σου. Πολλοί νταήδες θα σε αφήσουν ήσυχο αν δουν ότι δεν είσαι του χεριού τους και ότι δεν φοβάσαι.

13:00-13:30

The Little Bear’s family project
During 2023 and 2024, the Bear family is teaching and supporting children to read, write and create their own stories. A project that was particularly welcomed by children, teenagers and adults. It presents the importance of reading out loud, writing and how this project can become part of a school, library or organization program.

- Anastasia Ioannidis, Educational Consultant

13:30-14:00

Αντιμετώπιση αιμορραγίας
Σύντομη παρουσίαση του κυκλοφορικού συστήματος: αναγνώριση των ειδών της αιμορραγίας ανάλογα με το αγγείο που έχει τραυματιστεί, εκτίμηση της σοβαρότητας μιας αιμορραγίας, άμεσες ενέργειες που μπορεί να γίνουν για να αντιμετωπιστούν διάφορα είδη αιμορραγιών, από τα απλά περιστατικά έως τα πιο σοβαρά.

- Άδα Καραβασίλη, διασώστρια - πλήρωμα ασθενοφόρου
14:30-15:00

Ένα παράδειγμα εθελοντισμού: Το εθελοντικό έργο της «Ανέλιξης» και το πρόγραμμα «Be The Light»
Στην παρουσίασή μας θα περιγράψουμε τις δράσεις του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ανέλιξη» και τους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά μπορούν να προσφέρουν εθελοντικό έργο. Επίσης, θα παρουσιάσουμε το καινοτόμο πρόγραμμα «Be The Light», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων και προσφέρει ακαδημαϊκό και επαγγελματικό προσανατολισμό.

- Ελπίδα Καραγιάννη
- Ντορίνα Καββαδία

15:00-15:30

Ο εθελοντισμός ανοίγει φτερά, η συμβουλευτική σε κάνει να πετάς
Η ψυχή του ανθρώπου περνάει από διάφορα στάδια. Ήδη από την εμβρυϊκή ζωή, φαίνεται ότι ο άνθρωπος δημιουργεί καταγραφές οι οποίες συμβάλλουν στη δομή της προσωπικότητάς του. Στη συνέχεια, ως βρέφος, νήπιο, παιδί, έφηβος, βιώνει διάφορες εμπειρίες που τον διαμορφώνουν ως ενήλικο άτομο του σήμερα. Το τραύμα όμως είναι αναπόφευκτο. Ο Φρόιντ ανέφερε ότι το πρώτο τραυματικό γεγονός στη ζωή του ανθρώπου είναι η γέννησή του. Από την παραδείσια κατάσταση γίνεται μετάβαση στον πόνο της διαδικασίας, στην προσπάθεια να αναπνεύσει για να επιβιώσει. Μέσα από τον πόνο έρχεται η γέννηση. Έτσι θα παρομοίαζα τη συμβουλευτική: ως μια διαδικασία αναγέννησης της βαθιάς επιθυμίας του αληθινού εαυτού, κάθε μοναδικού και ανεπανάληπτου ανθρώπου. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα αναφερθούν τα εξής: τι είναι η συμβουλευτική και πώς μπορούν να ωφελήσουν οι θεραπείες, πώς ο εθελοντισμός μπορεί να ανοίξει τα φτερά των ανθρώπων που βρίσκονται σε δυσκολία. Τι είναι η ΜΚΟ «Θεραπεύω» και πώς μπορεί να επωφεληθεί όποιος θέλει.

- Χριστίνα Αλάτση

15:30-16:00

Η αλήθεια γύρω από την ευεξία, την ολιστική και ψυχική υγεία, και πώς η ΜΚΟ “Θεραπεύω” συμβάλλει ουσιαστικά σε αυτά
Ο σύγχρονος κόσμος με τις απαιτήσεις, οι οποίες όλο και περισσότερο αυξάνονται καθημερινά, σε συνδυασμό με τις ταχύτητες που αλλάζουν ξέφρενα, αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον ανάπτυξης διαφόρων θεμάτων ψυχικής και σωματικής υγείας. Ο πληθωρισμός, παράλληλα με τις οικονομικές απαιτήσεις, τον καταναλωτισμό και τη συνεχόμενη προσπάθεια κάλυψης των αναγκών που προκύπτουν –είτε για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είτε για βασικές ανάγκες διατροφής και σίτισης είτε για άλλα θέματα της καθημερινής ζωής–, δημιουργεί την ανάγκη ανάπτυξης ενός πλαισίου εθελοντικών προγραμμάτων. Αυτά τα προγράμματα προσφέρουν υποστήριξη σε ζητήματα ψυχοσωματικών προβλημάτων, συμβουλευτική υποστήριξη και ευκαιρίες κατάρτισης ώστε όλες οι ομάδες να έχουν την ευκαιρία βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους. Στο σεμινάριο θα αναλύσουμε όλα τα παραπάνω, και θα δούμε τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από τη ΜΚΟ «Θεραπεύω».

- Αγγελική Κοσκερίδου, ProfDc Dr, πρόεδρος της ΜΚΟ «Θεραπεύω», Dean & Director of Amsterdam International College & Madrid International College και υποψήφια διδάκτωρ Ψυχοθεραπείας στο University of Central Lancashire

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/4 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
10:00-10:30

Ευκαιρίες ζωής μέσω του εθελοντισμού
Ο εθελοντισμός δεν αποτελεί απλά ευκαιρία προσφοράς και αλληλεγγύης αλλά προσφέρει και τη δυνατότητα για προσωπική ανάπτυξη αφού δεν υποστηρίζει μόνο ο εθελοντής τον ωφελούμενο αλλά ο ίδιος ο ωφελούμενος βοηθάει τον εθελοντή να καταλάβει καλύτερα τον εαυτό του, τα θέλω και τις ανάγκες του. Τελικά αυτή η πράξη προσφοράς εμπεριέχει πολλά οφέλη και ευκαιρίες, που θα αναλυθούν εκτενέστερα στο σεμινάριο.

- Αγγελική Κοσκερίδου, ProfDc Dr, πρόεδρος της ΜΚΟ «Θεραπεύω», Dean & Director of Amsterdam International College & Madrid International College και υποψήφια διδάκτωρ Ψυχοθεραπείας στο University of Central Lancashire

11:30-11:45

Παρουσιάζοντας το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
H Όλγα Αντωνία θα μιλήσει σε μαθητές για το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

- Όλγα Αντωνίου, κοινωνική λειτουργός, προϊσταμένη Εποπτείας και Κινητοποίησης Εθελοντικού Δυναμικού Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας ΕΕΣ

11:45-12:00

Παρουσιάζοντας το έργο και τις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Η Μαρία Τυλιγάδη θα εστιάσει την ομιλία της στις δράσεις του Τομέα Νεότητας (περιβαλλοντικές δράσεις κ.ά.) του ΕΕΣ.

- Μαρία Τυλιγάδη, προϊσταμένη Τομέα Νεότητας

12:00-12:30

Dog Days - Η ζωή στο καταφύγιο
Το πρόγραμμα Dog Days αφορά την παρουσίαση των αδέσποτων ζώων της Κερκυραϊκής Εταιρείας Προστασίας Ζώων (ΚΕΠΖ) με έδρα το νησί της Κέρκυρας.
Μέσα από πληθώρα δράσεων αλλά και με το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στο πλαίσιο ενός προγράμματος συνεργασίας με ομάδες φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, βασικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση τόσο των κατοίκων του νησιού όσο και φιλόζωων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν σε αυτά τα όμορφα πλάσματα μια καλύτερη ζωή.
Για αυτό τον λόγο, κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη: υιοθεσία ή/και φιλοξενία, εθελοντική εργασία στο καταφύγιο ή δωρεά, στο πλαίσιο της προσπάθειας που βασίζεται αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία όλων των εθελοντών για τη σταθερή λειτουργία του καταφυγίου και την προστασία και φροντίδα των αδέσποτων.

Νικολέτα-Χαραλαμπία Παναγιώτου

12:30-13:00

Αντιμετώπιση πνιγμονής
Πνιγμονή είναι η μερική ή ολική απόφραξη του αεραγωγού από κάποιο στερεό ξένο σώμα. Πρωτόκολλο αντιμετώπισής της σε ενήλικο άτομο.

Άδα Καραβασίλη, διασώστρια - πλήρωμα ασθενοφόρου

13:00-14:00

Ταινίες για τους μικρούς μας φίλους

«Βραχιόλι φιλίας»
Alice is a 12-year old girl looking for her lost father. A friendship bracelet will help her find him. The bracelet eventually will unite her parents with the bond of solidarity.

«Homemade cookies»
A little girl tries to live her daily life with quarantine as her companion. Her innocence shields her family from Covid-19.

«Axinos»
A little girl tries her best to protect her beloved sand sea turtles from the busy summer beach.

«No offense»
Να έχεις αυτοπεποίθηση. Μη φοβάσαι να υπερασπιστείς τα πιστεύω σου και να μιλήσεις στους γονείς σου. Πολλοί νταήδες θα σε αφήσουν ήσυχο αν δουν ότι δεν είσαι του χεριού τους και ότι δεν φοβάσαι.

14:00-14:30

Διαδραστικό εργαστήριο με θέμα «Διαμορφώνοντας μια δυναμική νεολαία στην Ευρώπη»
Σύντομη παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωεκλογών. Διαδραστικά παιχνίδια με συμμετέχοντες με θέματα από την Ευρώπη (ευρώ, αξιοθέατα, σημαίες, οφέλη της ΕΕ, προτεραιότητες για το μέλλον)

- Φώτης Κίσσας, Ευρωπαϊκή Έκφραση, Διοικητικός Υπάλληλος

15:00-16:00

Ταινίες για ενηλίκους

«Η ρουτίνα»
«Η ρουτίνα» είναι μια ελληνική ταινία μικρού μήκους για τον αυτισμό.

Η συμβίωση με τον Βαγγέλη δεν είναι εύκολη. Η οικογένειά του προσπαθεί να μη διαταράξει την καθημερινότητά του ώστε να τηρείται το πρόγραμμά του και να μην αλλάζει η ρουτίνα του. Από την άλλη πλευρά, οι έντονοι ρυθμοί της ζωής του Γιάννη δεν του αφήνουν περιθώρια για κατανόηση και ενσυναίσθηση. Ένα ξαφνικό γεγονός θα είναι ο συνδετικός κρίκος που θα ενώσει τους δύο ήρωές μας, σε μια ταινία μικρού μήκους, η οποία μας υπενθυμίζει πως, όταν η αποδοχή υπερισχύει, η ζωή μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη.

«Πορφυρή λεμονιά»
Η Λεμονιά θέλει να ξεφύγει από τη δύναμη της βίας που παραβιάζει το δικαίωμά της στη ζωή καθώς και το δικαίωμά της να απολαμβάνει τη ζωή χωρίς διακρίσεις. Και απαιτεί ένα τέλος σε μια κατάσταση που υπονομεύει τη Δημοκρατία και τον πολιτισμό.

«Initiation»
Three elders in a dark room are waiting to play the world in a poker game. Through an initiation ceremony, they are looking for the worthy of leaving the reins of the world into their hands.

16:00-16:30

Πώς η AFS αναπτύσσει ενεργούς παγκόσμιους πολίτες
Η AFS Intercultural Programs είναι ένας διεθνής, εθελοντικός, μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος παρέχει ευκαιρίες διαπολιτισμικής μάθησης για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναπτύξουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την κατανόηση που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός δίκαιου και ειρηνικού κόσμου. Μέσα από την παρουσίαση θα μάθουμε πώς η AFS επιδιώκει να καταστήσει εφικτή την αποστολή της μέσα από τα προγράμματα Study Abroad για μαθητές ανταλλαγής, Global Families για οικογένειες φιλοξενίας και εθελοντισμού!

- Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Program Manager, AFS Intercultural Programs Greece & Cyprus

16:30-17:00 «Η σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών»

Η κυρία Κάτια Χατζηπέτρου θα μιλήσει για τη δωρεά μυελού των οστών και τη σημασία της αύξησης του αριθμού των εθελοντών δοτών.

- Κάτια Χατζηπέτρου, στέλεχος του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»

  

ΠΕΜΠΤΗ 25/4 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
10:00-10:00

Παρουσίαση του οργανισμού Erasmus Student Network
Σε αυτή την παρουσίαση, θα μάθετε για το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus, τον μεγαλύτερο φοιτητικό εθελοντικό οργανισμό, τις αξίες και το έργο του, καθώς και πώς μπορείτε να γίνετε μέλη ή συνεργάτες του.

- Αντιγόνη Λειβάδη
- Κωνσταντίνος Μπαλαμάτσιας

10:30-11:00

Η ξένη γλώσσα ως μέσο ενδυνάμωσης των μαθητών με προβλήματα όρασης για την ανάδειξη της εθελοντικής προσφοράς
Η Βιβή Τσαβαλιά και η Σόνια Θεοδωρίδου θα μας παρουσιάσουν πώς τα καθημερινά μαθήματα γερμανικών αποτέλεσαν την αφορμή για να γνωριστούν καλύτερα οι μαθητές, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, τους φόβους τους αλλά και τις διαρκείς δυσκολίες της καθημερινότητάς τους εξαιτίας της ελλιπούς πρόσβασης σε πολλούς τομείς. Θα μας μιλήσει για τη δημιουργία  του άτυπου δικτύου εθελοντών που δημιουργήθηκε σταδιακά, και θα εξηγήσει πώς αυτό λειτούργησε ενδυναμωτικά για περαιτέρω δράση και ενεργό εμπλοκή σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης, προκαλώντας συναισθήματα αλληλεγγύης και διάθεση επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών.

- Βιβή Τσαβαλιά
- Σόνια Θεοδωρίδου

11:00-11:30

Η αλήθεια για τα ναρκωτικά
Το ίδρυμα «Ένας Κόσμος χωρίς Ναρκωτικά» είναι ένας κοινωφελής µη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ενισχύει νέους και ενηλίκους με πραγματικές πληροφορίες ώστε να πάρουν την απόφαση να ζήσουν µια ζωή χωρίς ναρκωτικά, αφού γνωρίσουν πια την αλήθεια για αυτά.
Σε αυτή την ομιλία θα γίνει μια εισαγωγή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρόληψης «Η αλήθεια για τα ναρκωτικά» του Ιδρύματος.
Η Αλήθεια για τα Ναρκωτικά είναι μια σειρά δεκατριών εικονογραφημένων φυλλαδίων που περιέχουν τεκμηριωμένες πληροφορίες για τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα ναρκωτικά, δίνοντας μια τεκμηριωμένη και συνοπτική ακριβή περιγραφή των ναρκωτικών, για το πώς λειτουργούν και τι κάνουν. Παραθέτει τις ονομασίες που χρησιμοποιούνται στην καθομιλουμένη, καθώς και τις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις των πιο κοινών ουσιών. Το πρόγραμμα αποτελεί ιδανική πηγή πληροφόρησης για οποιονδήποτε – γονείς, εκπαιδευτικούς, συμβούλους, λειτουργούς επιβολής του νόμου, νέους εργαζομένους, ειδικούς στην πρόληψη και αποκατάσταση από τα ναρκωτικά, επαγγελματίες του χώρου της υγείας και κυρίως νέους και νέες κάθε ηλικίας. Στην ομιλία, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν τα αληθινά δεδομένα σχετικά με τις ναρκωτικές ουσίες και να μάθουν πώς μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά τους δικούς τους ανθρώπους:
Τι ορίζουμε ως ναρκωτικό;
Ποια είναι η κουλτούρα των ναρκωτικών και πώς διεισδύει στη καθημερινότητά μας; Ποιοι είναι οι παραπλανητικοί ισχυρισμοί των εμπόρων;
Τι συμβαίνει με τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία; Τι είναι να ναρκωτικά «εισόδου»; Ποιες μεταβολές υπάρχουν στις ουσίες στο πέρασμα των χρόνων και ποια ναρκωτικά είναι «της μόδας» πλέον; Ποιες είναι οι μακροχρόνιες επιπτώσεις της χρήσης; Υπάρχει πραγματική απεξάρτηση; Πώς μπορώ να κάνω πραγματική πρόληψη;
Μέσω της συνοπτικής αυτής ενημέρωσης, θα μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίσουν τις δράσεις του Ιδρύματος αλλά και να λάβουν τα βασικά εργαλεία ώστε να προλάβουν να καταρτίσουν τους νέους πριν τελικά προλάβουν να τους προσεγγίσουν «οι κακές παρέες» ή οι έμποροι και δεσμεύσουν το μέλλον τους, σε μια εποχή που η χρήση είναι πιο διαδεδομένη από ποτέ και η γνώση ο πιο ισχυρός μας σύμμαχος.

- Ναταλία Φασφαλή, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια του Ιδρύματος για Έναν Κόσμο Χωρίς Ναρκωτικά

11:30-12:00

Παρουσίαση της ΚΟΙΝΣΕΠ Επανεκκίνησις και τον εθελοντικών προγραμμάτων που προσφέρει
Σύντομη παρουσίαση της δράσης και των αποτελεσμάτων της καθώς το πώς μπορεί να γίνει κάποιος εθελοντής, τι γνώσεις πρέπει να έχει για να ξεκινήσει και τι θα αποκομίσει μετά από την ολοκλήρωση μιας περιόδου πρακτικής άσκησης.

Πλάτωνας Αντωνιάδης, Υπεύθυνος μαθημάτων επισκευής υπολογιστών σε ενηλίκους και ΕΠΑ.Λ.
12:00-12:30

Αποτελεσματική κλήση για βοήθεια (ΕΚΑΒ)
Σύντομη παρουσίαση των σημαντικών πληροφοριών που πρέπει να αναφερθούν κατά την κλήση στο ΕΚΑΒ ανάλογα με τη σοβαρότητα και το είδος της έκτακτης ανάγκης που έχει προκύψει.

- Άδα Καραβασίλη, διασώστρια - πλήρωμα ασθενοφόρου
12:30-13:00 Ο Πολυχώρος «Λέλα Καραγιάννη», μία Δομή για το Παιδί και την Οικογένεια.

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ιδρύθηκε το 2010 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με εθνική και διεθνή εμβέλεια και δραστηριοποιείται κυρίως στον ανθρωπιστικό και αναπτυξιακό χώρο. Εστιάζει στους τομείς της κοινωνικής φροντίδας, της συνοχής και της πρόνοιας, της υγείας, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και της εκπαίδευσης στην Ελλάδα και τον κόσμο. Ωφελούμενοι των προγραμμάτων της είναι κοινωνικά ευαίσθητα άτομα και οικογένειες, νέοι, παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες. Η «Αποστολή» ενθαρρύνει την οργανωμένη και συστηματική παρουσία και συμμετοχή εθελοντών στα προγράμματά της, όταν η προσφορά είναι συμβατή με τους σκοπούς και τους στόχους της εκάστοτε Δομής. Βασική αρχή μας είναι η υποστήριξη να προσφέρεται με μοναδικό κριτήριο την πραγματική και πιστοποιημένη ανάγκη, χωρίς διακρίσεις ή αποκλεισμούς, οποιασδήποτε μορφής ή προέλευσης.
Ενδεικτικά θα παρουσιαστεί η δράση του Πολυχώρου «Λέλα Καραγιάννη», μιας δομής της «Αποστολής» που δημιουργήθηκε για να στηρίξει ευάλωτες ομάδες παιδιών και τις οικογένειες τους, που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης.

- Ελισάβετ Κορακή, Εκπαιδευτικός/ Υπεύθυνη Πολυχώρου «Λέλα Καραγιάννη»

14:00 - 17:30

Απονομή Βραβείων & Τιμητικών Διακρίσεων

 

VoluntaryAction

Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2016
Το Φεστιβάλ
Η Κάτοψη
Οι Χορηγοί
Η Έκθεση
Η Δήλωση Συμμετοχής
Η Λίστα Εκθετών
Το Συνέδριο
Το Πρόγραμμα
Οι Εισηγητές
Γάκη Ερμίνα
Γεωργαλά Μαρία
Γιαννακοπούλου Θάλεια
Γκρίμπα Ελευθερία
Γκρουτζιέν Άννα
Γουράνιος Διονύσης
Ζαρωτιάδου Μαρία
Καρδαμίτση Ελένη
Μακρυστάθης Δημήτρης
Μαριόλη Πέπη
Μπακόπουλος Νίκος
Μπαλόγλου Ίρις
Νομικού Χριστίνα
Παπασπυροπούλου Σοφία
Πατούνης Χάρης
Πατσέλης Νίκος
Πολυχρονόπουλος Κωνσταντίνος
Σωτηρόπουλος Αλέξανδρος
Τζωρτζακάκη Κατερίνα
Φεζούδης Κωνσταντίνος
Φερεκύδου Ελίζα
Φίλη Κατερίνα
Φούντα Δώρα
Ψαρρού Στέλλα
Τα Σεμινάρια
Το Πρόγραμμα
Οι Εισηγητές
Caravas Pamela
Ασημακοπούλου Βαρβάρα
Γεωργακόπουλος Γιάννης
Γεωργίου Ελισάβετ
Γιαννοπούλου Μαριλένα
Κολοκούρη Εβίτα
Κόρδη Βαλεντίνα
Λαγός Mιχάλης
Μιχαηλίδης Δημήτριος
Ντούσκας Παναγιώτης
Ταπραντζή Μελίνα
Χριστοδούλου Ελένη
Η Δήλωση Συμμετοχής
Οι Παράλληλες Δράσεις
Η Ημερίδα: Ο Εθελοντισμός στην Κοινωνική Οικονομία
Το Πρόγραμμα
Η Δήλωση Συμμετοχή
Οι Εισηγητές
Ζωχιός Ιωάννης
Ηλίας Λάμπρος
Πανέλης Δημήτρης
Παπανδρέου Έλενα
Πολυχρονόπουλος Κωνσταντίνος
Ρουμελιώτης Ανδρέας
Σπινθάκης Ευάγγελος
Τακτικός Βασίλης
Φίλη Χριστίνα
Το Networking Event Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
Το Πρόγραμμα
Η Δήλωση Συμμετοχή
Οι Εταιρίες που Συμμετέχουν
Οι Εισηγητές
Κατσούλη Κατερίνα
Παπαδοπούλου Σούμι
Πρίντζης Αθάνασιος
Σλάμαρης Θωμάς
Φερεκύδου Ελίζα
Φίλη Κατερίνα
Τα Βραβεία
Οι Κατηγορίες
Η Επιτροπή Αξιολόγησης
Η Δήλωση Συμμετοχής
Τα Δρώμενα
Το Πρόγραμμα
Special Olympics Hellas
Yoga - Παύλος Δημητριάδης
Zumba - Έφη Καρυπίδη
Latin - Griego Latino
Η Τοποθεσία
Ο Διοργανωτής
Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2017
Το Φεστιβάλ
Η Κάτοψη
Οι Χορηγοί
Η Έκθεση
Η Δήλωση Συμμετοχής
Η Λίστα Εκθετών
Το Συνέδριο
Το Πρόγραμμα
Οι Εισηγητές
Ακρωτηριανάκη Μαρία
Αντωνιάδης Ζαχαρίας
Γρηγοράκης Σωτήρης
Καραδάκης Γεώργιος-Παναγιώτης
Κωνσταντινίδης Ανδρέας
Κωνσταντοπούλου Βίκυ
Λιούτα Κορίνα
Μακρυστάθης Δημήτρης
Μελισσίδης Θανάσης
Μιχαηλίδης Δημήτριος
Πετρόπουλος Σωτήρης
Προβατά Αρετή
Σκοδρογιάννη Κυρατσώ
Ταπραντζή Μελίνα
Φήταμ Φρειδερίκος
Χρηστάκης Μιχάλης Γ.
Η Δήλωση Συμμετοχής
Τα Σεμινάρια
Το Πρόγραμμα
Οι Εισηγητές
Γιαννούλη Βίκυ
Καρδαμίτση Ελένη
Κεφαλάς Μάνος
Μπέλκη Νέλλη
Παναγιωτοπούλου Καλλιόπη
Η Δήλωση Συμμετοχής
Τα Βραβεία
Οι Κατηγορίες
Η Επιτροπή Αξιολόγησης
Η Δήλωση Συμμετοχής
Τα Δρώμενα
Το Πρόγραμμα
Special Olympics Hellas
Riverbed
The Mighty N
Breath After Coma
Lustin Jane
The Bonnie Nettles
Παπασωτηρίου-Πανέλης
Bike Sale & Academy
Griego Latino
Ανοιχτή Αγκαλιά
Μάθημα Zumba
Μάθημα Yoga
Ζω.Ε.Σ.
Τα μπαλόνια της αγάπης
Άγγιγμα Ζωής
Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων
Athens Pride
Η Τοποθεσία
Ο Διοργανωτής
Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2018
Το Φεστιβάλ
Η Κάτοψη
Οι Χορηγοί
Η Έκθεση
Η Λίστα Εκθετών
Το Συνέδριο
Το Πρόγραμμα
Οι Εισηγητές
Βράτιμος Θανάσης
Δράσσας Ιάσονας
Ελ Αμπάσυ Ράνια
Καίσαρη Κατερίνα
Καρρά Εύα
Κομπογιάννης Βασίλης
Μπέλκη Νέλλη
Νομικού Χριστίνα
Οικονομίδου Κλεοπάτρα
Πατατανέ Βάλια
Σακελλαρίου Κυριακή
Σαλαπάτας Βασίλης
Σμετόπουλος Τάσσος
Σπυριδάκη Αργυρώ
Σπυρόπουλος Φώτης
Τσενέ Μαρία
Φανερωμένου Δάφνη
Φραγκάκη Ελένη
Τα Σεμινάρια
Το Πρόγραμμα
Οι Εισηγητές
Γαμβρέλλη Στέλλα
Καρδαμίτση Ελένη
Κοντογιάννης Αθανάσιος
Παγκάλου Μαρία
Σαμδανίδου Σοφία
Τα Βραβεία
Οι Κατηγορίες
Η Επιτροπή Αξιολόγησης
Όροι Δήλωσης Συμμετοχής
Τα Δρώμενα
Η Τοποθεσία
Ο Διοργανωτής
Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2019
Το Φεστιβάλ
Χορηγοί
Εκθέτες
Λίστα Εκθετών
Βραβεία
Κατηγορίες
Επιτροπή Αξιολόγησης
Όροι Δήλωσης Συμμετοχής
Δρώμενα
Workshop
Ομιλίες
All Time
Τατάμι
Χειροτεχνίες
Επιδαπέδια Παιχνίδια
Stage
Δήλωση Συμμετοχής
Τοποθεσία
Skywalker.gr
Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2022
Το Φεστιβάλ
Χορηγοί
Εκθέτες
Λίστα Εκθετών
Βραβεία
Κατηγορίες
Επιτροπή Αξιολόγησης
Όροι Δήλωσης Συμμετοχής
Δρώμενα
Τοποθεσία
Skywalker.gr
Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2023
Το Φεστιβάλ
Χορηγοί
Εκθέτες
Λίστα Εκθετών
Βραβεία
Κατηγορίες
Επιτροπή Αξιολόγησης
Όροι Δήλωσης Συμμετοχής
Workshop
Πρόγραμμα
Φόρμα συμμετοχής για "Το Στοργικό Χέρι"
Stage
Πρόγραμμα
Χειροτεχνίες
Πρόγραμμα
ShowTime
Πρόγραμμα
Τοποθεσία
Skywalker.gr

Εγγραφή στο newsletter