Ζω.Ε.Σ.

zweslogoΟι Ζω.Ε.Σ. είναι μια εθελοντική ομάδα ζωοφιλικών ενημερώσεων σε σχολεία, ιδρύματα και οργανισμούς, που ίδρυσε μετά από 15 χρόνια περισυλλογής υλικού και πορείας μέσα στα σχολεία η Παπαποστόλου Κατερίνα, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας και Εκπαιδεύτρια Σκύλων, χάρη στη Διώνη που σφάχτηκε, πυροβολήθηκε, χτυπήθηκε άσχημα και πετάχτηκε σαν σκουπίδι να αργοπεθαίνει. Μα ξαναστάθηκε στα πόδια της και σηματοδότησε την έναρξη ενός τεράστιου αγώνα με απώτερο στόχο τη ριζική αναδιάρθρωση του ελληνικού ζωοφιλικού κατεστημένου. Με πορεία μέσα σε τρία χρόνια σε πάνω από 500 σχολεία σε όλη την Ελλάδα μέσω των 25 υποομάδων της και των 98 εθελοντών της και έχοντας συναντήσει πάνω από 120.000 παιδιά θα είναι κοντά μας και τις δύο μέρες του φεστιβάλ, αναλαμβάνοντας τη ζωοφιλική διαπαιδαγώγηση των μικρών μας επισκεπτών! Πολυθεματικές δράσεις για παιδιά λοιπόν καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ! Facepainting, διαδραστικές αφηγήσεις παραμυθιών, εικαστικά εργαστήρια, ζωοφιλικές ενημέρωσεις, παιχνίδια μυθοπλασίας, ζωγραφική για αδέσποτους σκύλους & γάτες και πολλά άλλα!

Περισσότερα...


Θεατρική Ομάδα Αστέγων Walkabout της Equal Society

petrosoupaphoto1Η Θεατρική Ομάδα Αστέγων Walkabout της Equal Society, παρουσιάζει το έργο Πετρόσουπα*, στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού που διοργανώνει ο Skywalker,το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 στις 20.30,στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Ένα παραμύθι που μιλά για τη δύναμη και την σημαντικότητα της προσφοράς. Τρεις σοφοί προσπαθούν να μάθουν τι είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο. Σ' έναν κόσμο που οι περισσότεροι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι, φοβισμένοι και κοιτούν μόνο τον εαυτό τους, υπάρχει ελπίδα να βρουν την ευτυχία; Το έργο επέλεξαν ανάμεσα σε άλλα έργα, τα μέλη της θεατρικής ομάδας αστέγων, θέλοντας να δείξουν ότι, αν και οι ίδιοι είναι σε πολύ δύσκολη θέση, δεν σταματούν να προσπαθούν, να παίρνουν θέση στην κοινωνία και να ελπίζουν, δρώντας.

Περισσότερα...


Α21 - Βιωματική δραστηριότητα με θέμα την Εμπορία Ανθρώπων

a21logo big

Μπαίνοντας στη θέση του θύματος. Πώς ένας ελεύθερος άνθρωπος καταλήγει να πωλείται σα δούλος.

Η Α21 είναι μια διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται ενάντια στην Εμπορία ανθρώπων. Συστάθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη και πλεον δραστηριοποιείτα σε 12 χώρες. Μοναδικός στόχος είναι η καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων μέσα από την προστασία των θυμάτων, την ποινική δίωξη των διακινητών αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών με σκοπό την πρόληψη του φαινομένου.

Δραση καθολη τη διαρκεια του φεστιβαλ/Α21 για συμμετοχή στο περίπτερο της Α21.

Περισσότερα...


Δώσε Ζωή

dosezoilogobig

Tο Focus Lab, σε συνεργασία με το Δώσε Ζωή, συμμετέχει στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2018 παρέχοντας στους επισκέπτες σύντομη Νευροαναδραστική Αξιολόγηση (http://junior.focuslab.gr/biofeedback/). Η Νευροανάδραση αποτελεί τη σύγχρονη μέθοδο εκπαίδευσης των ψυχοφυσιολογικών λειτουργιών του ατόμου που αφορούν τη Συγκέντρωση και τη Χαλάρωση, παρέχοντας αξιόπιστα μετρήσιμα αποτελέσματα.
- Εστίαση της προσοχής,
- Αποτελεσματική διαχείριση άγχους,
- Βελτίωση της συγκέντρωσης,
- Αυτορρύθμιση

Η Focus Lab  θα παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του Φεστιβάλ να γνωρίσουν από κοντά τη μέθοδο της Νευροανάδρασης, ενώ θα μπορέσουν παράλληλα να συμμετάσχουν σε μία σύντομη αξιολόγηση της ικανότητάς τους στον έλεγχο της εστίασης της προσοχής/ συγκέντρωσης, καθώς και στη διαχείριση του άγχους.

Περισσότερα...


Εθελοντική Διακονία Ασθενών

diaconialogobig

«Δώσε Αγάπη… Πάρε Χαρά!»

Το πρόβλημα
Στα νοσοκομεία, υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν κακοποιηθεί ή εγκαταλειφθεί από τους δικούς τους, και ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα. Επίσης, πολλοί ηλικιωμένοι, άποροι, ή άστεγοι ασθενείς.

Η λύση
Εκεί πηγαίνουν οι εθελοντές της «Διακονίας» από το 2003. Συνάνθρωποί μας, οι οποίοι διαθέτουν 3ώρες από τη βδομάδα τους, για να σταθούν δίπλα σε αυτές τις πονεμένες ψυχές, ως αδελφός και αδελφή, ως πατέρας και μητέρα.

Η δράση μας
Έτσι καθημερινά, 7 ημέρες την εβδομάδα, 9 ώρες την ημέρα, είμαστε δίπλα στα παιδάκια και τους ηλικιωμένους στα νοσοκομεία της Αττικής, απασχολούμε δημιουργικά και ψυχαγωγούμε νοσηλευόμενα παιδιά στα Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής, συνοδεύουμε και εξυπηρετούμε  μοναχικούς ασθενείς σε γραφειοκρατικά θέματα και επισκεπτόμαστε ανθρώπινα και με ανιδιοτέλεια  τους νοσηλευόμενους. Η δράση μας όμως βγαίνει και έξω από το χώρους των νοσοκομείων. Με τη δράση Διακονία Κατ’ Οίκον καλύπτουμε ανάγκες στοιχειώδους φροντίδας και συντροφιάς σε μοναχικούς ενήλικες κατ’ οίκον, ενώ με τη δράση Φιλοξενία Κατ’ Οίκον γίνεται προσπάθεια φιλοξενίας οικονομικά ευάλωτων συγγενών ασθενών από την επαρχία.

Περισσότερα...


Mundialito 2018

Μια δράση στο πνεύμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018 θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εθελοντισμού "Voluntary Action" 2018 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Ένα υπαίθριο γήπεδο ποδοσφαίρου θα δώσει το έναυσμα για άθληση και ψυχαγωγία σε εθελοντές και επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Μια πρωτοβουλία της Εταιρείας Αρωγής Παιδιών με Αναπηρία "Δώσε Ζωή" με αφορμή την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Αθλητική Ένωση Γλυφάδας Οδυσσέας με στόχο την από κοινού δράση για την προώθηση και εφαρμογή  σειράς προγραμμάτων του συλλόγου προς όφελος όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των Ατόμων με Αναπηρία.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας θα υλοποιήσει το έργο Αρωγής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία, την ανεμπόδιστη συμμετοχή τους στην τοπική κοινωνία αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για ζητήματα που τους αφορούν.

Σε συνεργασία με τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Αθλητικής Ένωσης Γλυφάδας Οδυσσέας προτάσσεται η ανάγκη για ανάπτυξη δράσεων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και της μαθητικής κοινότητας αλλά και των επιχειρηματιών σχετικά με ζητήματα αναπηρίας και προσβασιμότητας (οφέλη, κόστος κ.α.) ώστε να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία.

Περισσότερα...


Συναυλίες

alxhmisteslogomini
timoroslogomini
keys records black live
dytikos peirasmos logomini
crewlogomini