Μελίνα Ταπραντζή: Κοινωνική Επιχειρηματίας, Ιδρυτικό Μέλος της Κίνησης Wise Greece.
Οι πρώτες της σπουδές ήταν στη Φιλοσοφική Σχολή, αλλά την κέρδισε ο χώρος του Marketing όπου εργάστηκε για περισσότερα από 10 χρόνια. Σήμερα, ασχολείται ενεργά με την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την κοινωνία των πολιτών, βοηθώντας προσπάθειες με κοινωνικό πρόσημο να αναδειχθούν. www.wisegreece.com

- Μιχάλης Γ. Χρηστάκης: Μ.Α., Ph.D. - Ειδικός Επιστήμονας Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ). Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”.
Ο Μιχάλης Χρηστάκης είναι Πολιτικός - Διοικητικός Επιστήμονας με Μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκέ Σπουδές και Διδακτορικό στις Διεθνείς Σχέσεις. Είναι Υπεύθυνος Σπουδών και Έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης από το 2001. Από το 2007 εκτελεί χρέη Γενικού Γραμματέα, σήμερα στο Δήμο Νέας Σμύρνης. Από το 2011 είναι Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”. Διαθέτει ευρύ εκπαιδευτικό - συγγραφικό έργο και αρθρογραφία σε θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Χρηματοδοτήσεων, Δημοσίου Μάνατζμεντ και Κοινωνικής Πολιτικής.

- Καλλιόπη Παναγιωτοπούλου: Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Visiting lecturer στο Neapolis University of Pafos. Πρόεδρος του Τομέα Διοίκησης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του ΕΣΝΕ.
Η Καλλιόπη Παναγιωτοπούλου είναι Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη συνεχιζόμενη επαγγελματική ανάπτυξη. Διδάσκει στο Neapolis University of Pafos στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Health Care Management. Είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης σε θέματα εκσυγχρονισμού και μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα καθώς και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Η συνταγματάρχης εν αποστρατεία Καλλιόπη Παναγιωτοπούλου είναι keynote speaker σε σεμινάρια του ΥΠΕΘΑ σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και Πρόεδρος του Τομέα Διοίκησης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του ΕΣΝΕ.

- Δρ.  Ίων Σιώτης: Φυσικός-Μηχανικός, π. Πρόεδρος Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών ΕΙΕ.
Ο Ίων ΣΙΩΤΗΣ σπούδασε μηχανικός-φυσικός στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Λωζάννης και είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Imperial College). Παράλληλα με την διδασκαλία στο Imperial College διηύθυνε ερευνητικά προγράμματα στην σωματιδιακή φυσική στο Fermilab (ΗΠΑ), DESY (Γερμανία) και CERN (Ελβετία). Το 1989 επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε την Προεδρία και διεύθυνση του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και αργότερα του Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής. Tο 1998 ανέλαβε την Προεδρία και διεύθυνση του Εθνικού Ίδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ). Διετέλεσε Αντιπρόεδρος  της Alpha Trust Innovation ΑΕΚΕΣ και μέλος ΔΣ της INFORM LYKOS ΑΕ. Από το 2003 είναι μέλος του ΔΣ της Κίνησης Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία.

- Γιάννης Καπάκης: Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.
Ο Γιάννης Καπάκης γεννήθηκε στην Άνδρο το 1958. Υπηρέτησε στο Πυροσβεστικό Σώμα από το οποίο αφυπηρέτησε το 2013 με το βαθμό του Αρχιπυράρχου ε.α. Πέραν της Σχολής Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, στη Νομική Σχολή Αθηνών και είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Msc) «Κράτος και Δημόσια Πολιτική», της ιδίας Σχολής. Τα περισσότερα χρόνια της σταδιοδρομίας στο Π.Σ. υπηρέτησε στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, σε διάφορες θέσεις μεταξύ αυτών, Υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «Πυροσβεστική Επιθεώρηση» και στη συνέχεια Διευθυντής Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων με παράλληλα καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου του Σώματος. Έχει υπηρετήσει επίσης, στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, (Ε.Μ.Α.Κ.), στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τελευταία ως Διοικητής της Π.Υ Ερμούπολης έχοντας την ευθύνη της πυροπροστασίας όλων των νησιών των Κυκλάδων. Πριν συνταξιοδοτηθεί φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ε.Θ.Α.). Είναι εκπαιδευτής στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, όπου διδάσκει το μάθημα της Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, ενώ για πολλά χρόνια δίδαξε στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστική Ακαδημίας. Είναι γνώστης της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας. Από το 2002 είναι Εμπειρογνώμονας του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από το 2013 είναι μέλος της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ, με πρόεδρο τον καθηγητή Νίκο Κοτζιά. Το Μάρτιο του 2014 ίδρυσε τη Δημοτική Κίνηση «Άνδρος της Ζωής μας» και σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Άνδρου. Ο Αρχιπύραρχος ε.α. Γιάννης Καπάκης ανέλαβε από 22 Οκτωβρίου 2015 καθήκοντα  Γενικού Γραμματέα  Πολιτικής Προστασίας.

-Δρ. Ελευθερία Μ. Γκρίμπα: Υπότροφος ΙΚΥ, Ν. Ηγουμενάκη - Δημιουργός και Εθελόντρια Εκπαιδεύτρια Πολυβραβευμένης Βιωματικής Εκπαιδευτικής Δράσης «Ο μικρός τουρίστας-Μια βαλίτσα ταξιδεύει» - Μελετήτρια / Συγγραφέας & Στέλεχος Υπουργείου Τουρισμού.